Haukun Humpat   
Haukun Humpat - koiran fyysinen harjoittelu ja kehonhuolto


Tulkaa juuri sellaisena kuin olette ja juuri niillä tavoitteilla mitä teillä on. On myös ok mikäli teillä ei ole selkeitä tavoitteita ja haluatte vain kokeilla jotain uutta yhdessä. Myös pennut ja seniorit ovat tervetulleita! Kuntoutuksen loppupuolella olevat koirakot, jotka ovat aloittamassa tai aloittaneet lajiin palaamisen, tunti on mainio tapa kehittää uudelleen lajiin vaadittavat ominaisuudet takaisin! Tunnilla pääsette tutustumaan koiran koko kehon hahmotusta, hallintaa ja voimaa kehittäviin harjoitteisiin sekä tavoitteidenne ja tasonne mukaisesti myös näiden lajisovelluksiin. Saatte tunnilla juuri teidän tasoonne sopivia harjoitteita ja ohjaan teitä näissä eteenpäin tunneilla tarvittaessa kädestä pitäen.
 
Koiran tulee pystyä sietämään muita koiria samassa tilassa hallissa sekä vieraita ihmisiä, sillä harjoittelu tapahtuu pääasiallisesti ryhmässä samaan aikaan. Tarpeen ja halukkuuden mukaan voimme tehdä hallissa myös yksi koirakko kerrallaan yksittäisiä harjoitteita.
 
Mukaan tarvitset koulutukseen paljon koiralle mielekkäitä makupaloja sekä lelun koiran palkkaamiseen varten sekä vesikupin. Vettä saat hallilta. Mikäli teillä on käytössä taukomatto tai häkki, kannattaa nämä ottaa mukaan lepotaukojen ajaksi. Tunti kestää 50 min ja jokainen rytmittää harjoittelua ja taukoja oman koiransa jaksamisen mukaisesti. Saatan myös ohjaajana suositella taukoa tunnilla mikäli näen ettei koira jaksa joko keskittyä tai alkaa jo fyysisesti väsyä. Tunnin aikana voitte vapaasti käydä tauoilla myös ulkona jaloittelemassa ja tämä on usein suositeltavaakin sillä liikkuessa koiran elimistön toiminta kiihtyy ja myös vahinkojen välttämiseksi pieni pissatauko voi olla välillä paikallaan. Tunti päätetään aina koiran virettä, hermostoa ja lihaksistoa rauhoittaviin kehonhuoltoharjoitteisiin.


Mikäli teillä on fysioterapeutin tai lääkärin ohjeen mukainen liikuntarajoitus tai suositus, kerrottehan siitä etukäteen ja varmistatte myös hoitavalta taholta että fysiikkaharjoittelua voidaan aloittaa. Pyydäthän tällöin ohjeet mieluiten kirjallisena suosituksista ja lähetät nämä etukäteen sähköpostitse. Kerrothan myös etukäteen mikäli koirallasi on sairauksia tai lääkityksiä, sillä nämä voivat vaikuttaa harjoitteluun ja harjoitteisiin niin osaan ottaa nämä huomioon juuri teitä tukien. Tunnin tavoitteena on molemmille mukava ja onnistumisen kokemuksia sekä oivalluksia luova tunti, josta kotiin lähtee rentoutunut ja hyväntuulinen koirakko!


Koiran ikä: kaikenikäiset
Koiran taso: kaikentasoiset
Ohjaajan ikä: yli 15-vuotiaat (koiran tulee pysyä ohjaajan hallinnassa), olethan yhteydessä mikäli alle 15-vuotias lapsesi/nuoresi haluaa osallistua, voimme tällöin katsoa tapauskohtaisesti osallistumista.
Ohjaajan taso: kaikentasoiset

heinäkuu