Annika Wallenius: nosework workshop   
Annika Wallenius on hajutyöskentelyyn ja eläinten ongelmalliseen käyttäytymiseen erikoistunut eläintenkouluttaja (AT) Tampereelta. Lisäksi hän on koulutukseltaan projektikoiralinjalta valmistunut eläintenhoitaja (AT), klinikkaeläinhoitaja (AT) ja suorittanut osatutkinnon koirien ruokinnasta (EAT) ja opiskelee tällä hetkellä eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa. Annika on työskennellyt eläinalalla vuodesta 2014 lähtien ja väliin on mahtunut muun muassa naisten vapaaehtoinen varusmiespalvelus sotakoiranohjaaja-aliupseerina. Annika harrastaa kolmen koiransa kanssa pelastuskoiratoimintaa sekä noseworkia. Kouluttajana Annikalle on tärkeää koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi, motivaatio ja hyvä yhteistyö ohjaajansa kanssa.

Päivä on jaettu kahteen osaan; ensimmäinen osio on suunnattu noseworkiin tutustuville. 
Noseworkin perusteet -luento ja lajiin tutustuminen. Luennolla tutustumme noseworkiin lajina ja siihen miten harrastuksen voi aloittaa. Luennolla käydään läpi mm. tarvittavat välineet ja hydrolaatit sekä erilaisia tapoja kouluttaa koiralle hajutyöskentelyä.
Luennon jälkeen koirakot pääsevät tutustumaan noseworkin ensimmäisen luokan kohdehajuun eli eukalyptus hydrolaattiin. Tämän jälkeen harjoitellaan etsintää ruoka- tai leluetsinnän avulla.
Ensimmäisen osion osallistujien on myös mahdollista jäädä seuraamaan toisen osion koirakoiden työskentelyä. Koirat eivät kuitenkaan voi olla sisällä tiloissa kokeneempien suoritusvuoroilla. 

Toisessa osiossa treenaamaan pääsevät jo noseworkiin tutustuneet koirakot.
Koulutus sopii koirakoille, joille eukaluptys-hydrolaatti on tuttu ja noseworkin perusteet hallussa. Koulutus sopii myös kokeneemmille noseilijoille. Koulutuksen aiheet ja etsinnät suunnitellaan koirakoiden toiveiden ja tason mukaan. Kerro lisätiedoissa koirastasi, kokemuksestanne noseworkista ja toiveista koulutukselle ja päivän aiheille. Voimme keskittyä esimerkiksi ilmaisun kouluttamiseen, sokkoetsintöihin, koiran motivaatioon tai muuhun teille ajankohtaiseen aiheeseen. Koulutuksessa tehdään sisäetsintä, laatikkoetsintä ja yksilölliset harjoitukset jokaiselle koirakolle.

Kokeneemmat koirakot treenaavat yksi kerrallaan, ja jotta häiriöherkemmätkin koirat voivat osallistua, muut koirat odottavat vuoroaan tilan ulkopuolella esim. Autossa.


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.