Annika Wallenius: Nuuskupäivä   


Päivä alkaa 2h virikeluennolla:

 mitä virikkeistäminen on ja miksi sitä tehdään?
 koiran lajityypillinen käyttäytyminen ja käyttäytymistarpeet
 virikekategoriat ja virikkeiden suunnittelu
 ideoita ja toteutuksia erilaisiin virikkeisiin

Virikeluennolla perehdymme virikkeistämisen monipuolisiin mahdollisuuksiin.
Luennolla käymme läpi mitä virikkeistäminen on ja miksi se on tärkeä osa jokaisen koiran hoitoa ja hyvinvoinnista huolehtimista. Lisäksi pohdimme miten virikkeistämisen avulla voimme ennaltaehkäistä koiran ongelmallista käyttäytymistä ja hyvinvointiongelmia. Käymme läpi virikekategorioita sekä virikkeiden suunnittelua ja toteutusta käytännönläheisesti. Luennolla saat runsaasti virikeideoita ja ohjeita aktiviteetteihin, joita jokainen voi toteuttaa omalle koiralleen kotona.

Luennon jälkeen on luvassa koirakkopaikan ostaneille  erilaisia hajutyöskentelyyn liittyviä tehtäviä koirille. Harjoitukset soveltuvat kaikille koirille eikä niihin vaadita pohjataitoja tai harrastustaustaa! Nuuskupäivä sopii kaikille pennusta senioriin ja kisakoirasta lenkkikaveriin.

Annika Wallenius on hajutyöskentelyyn ja eläinten ongelmalliseen käyttäytymiseen erikoistunut eläintenkouluttaja (AT ja EAT) Tampereelta. Lisäksi hän on koulutukseltaan projektikoiralinjalta valmistunut eläintenhoitaja (AT), klinikkaeläinhoitaja (AT).. Annika on työskennellyt eläinalalla vuodesta 2014 lähtien ja väliin on mahtunut muun muassa naisten vapaaehtoinen varusmiespalvelus sotakoiranohjaaja-aliupseerina. Annika harrastaa kolmen koiransa kanssa pelastuskoiratoimintaa sekä noseworkia. Kouluttajana Annikalle on tärkeää koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi, motivaatio ja hyvä yhteistyö ohjaajansa kanssa.


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.