Pekka Korri: Koiran valmentaminen kisatilanteeseen   
Pekka Korri on pidetty toko/tottiskouluttaja niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja hän keskittyy mielellään erityisesti koiran mielentilaan koulutustilanteissa. Itse hän on kilpaillut SM-tasolla niin tokossa kuin pk-puolella (SM-1) ja kouluttaa lisäksi ammatikseen opaskoiria. Pekka ja Riitta Jantunen-Korri kasvattavat bordercollieita kasvattajanimellä Tending. 

"Koiran valmentaminen koetilanteeseen on yksi suosikkiteemoistani. Koesääntö antaa kehykset sille, mitä kokeessa ja esim. liikkeiden väleissä (lajista riippuen) tapahtuu, ja ohjaajan tehtävä on valmistella ja kouluttaa koira niin että se selviytyisi mahdollisimman hyvässä mielentilassa koko koetilanteen ajan. Kuulostaa helpolta, mutta ei aina sitä tietenkään ole :)

Koulutuspäivän alussa on teoriaa siitä, miten koiraa - ja ohjaajaa - kannattaisi valmistella/treenata että koetilanne olisi sille mahdollisimman sujuva. Toki koiran tekninen liikeosaaminen myös auttaa koiraa suoriutumaan koetilanteesta, mutta sen lisäksi tyypillisiä kisatilanteen ongelmia ovat koiran motivaatiotason lasku, viretilan nousu/stressi ja kiihtyminen, koiran keskittymättömyys tai huono fokus etenkin häiriötilanteissa, ja koiran paineistuminen ympäristöstä tai ohjaajasta.

Käytännön treeneissä mietitään jokaiselle koirakolle kisatilannetta tukevia treenejä (tai toiveen mukaan voi samalla keskittyä myös koiran liikeosaamiseen/tekniikkaan (toko/pk)). "

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.