Riitta Kivimäki: Tavoitteellinen koulutus   
Olen harrastanut ja kisannut tokossa saavutuksina mm. MM-4, MM-8 ja SM-4. Toko on ollut aina päälajinani, mutta rinnalla on ollut myös agilityä, rally-tokoa sekä metsäjälkeä, joissa olen myös kilpaillut. Koiraharrastus on täyttänyt vapaa-aikaani koko aikuisikäni paitsi oman harrastuksen myös toisten kouluttamisen muodossa. Sittemmin siitä on muodostunut päätoiminen työni. Omalla toiminimellä (Tmi Kipinällä) olen kouluttanut vuodesta 2016 alkaen ja nykyisin eri puolilla olevien koulutuspäivien lisäksi olen leiriytynyt Canisportille Lempäälään ja Kaiku Trainingille Parolaan.

Olen valmistunut Tampereen yliopistosta käyttäytymisanalyyttisperusteisen eläinkoulutuksen asiantuntijaksi ja aloittamassa eläintenkouluttajan ammattitutkintoon tähtäävät opinnot. Vuosien saatossa olen osallistunut lukemattomaan määrään erilaisia koulutuspäiviä, luentoja ja seminaareja, lukenut aiheesta ja pyrkinyt kehittämään tietotaitoani. Koen tärkeäksi jatkuvan oppimisen ylläpitämisen ja oman tiedon ja ymmärryksen lisäämisen.

Mielenkiintonani on yhä enemmän koiralähtöinen lähestymistapa lajiharjoitteluun sekä koiran ja ohjaajan välisen kommunikaation selkiyttäminen. Ohjaaja asettaa aina tavoitteet, jota kohti koulutus pyrkii koirakkoa ohjaamaan. Koen tärkeäksi, että jokainen saa kulkea asettamiaan tavoitteita kohti motivoituneesti ja innokkaasti. Isona osana tätä tavoitetta kuitenkin koiran innostuneisuus, motivoituneisuus ja halu työskennellä ohjaajan kanssa kokien sen mielekkääksi. Tavoitteenani on koira ja ohjaaja keskenään tasavertaisina yksilöinä muodostamassa yhdessä toimivan koirakon.

Koulutukseen voit tulla minkä rotuisen ja tasoisen koiran kanssa haluat, juuri sellaisina kuin te olette. Mietitään harjoituksia, joita tekemällä voitte jatkaa matkaanne yhdessä kohti tavoitettanne. Tykkään pilkkoa asioita pieniin osiin ja harjoittaa koiralle, myös aikuiselle koiralle, tarvittavia taitoja myös varsinaisten koeliikkeiden ulkopuolisisssa asetelmissa.

Koirakot treenaavat yksi kerrallaan, ja jotta häiriöherkemmätkin koirat voivat osallistua, muut koirat odottavat vuoroaan tilan ulkopuolella esim. Autossa.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.