Vetolajit   
Opi kuinka aloitat vetolajien alkeet ja kuinka löytää vetolajeihin koiralle imu ja innostus. Opit kuinka opettaa koirille suunnat sekä etupalkkauksen minkä keinoin voit harjoitella vetoja myös yksin koiran kanssa kotona. Kurssilla opetellaan myös rauhallista taukokäyttäytymistä ja odottamista lähtöihin mikä on aivan yhtä tärkeää kuin itse vetäminen. Voit olla vasta-alkaja tai jo tehnyt jonkin verran vetolajeja. Harjoitteet sovelletaan juuri teille sopivaksi. Opit myös vetovarusteiden käytön ja juoksutekniikkaa koiran kanssa. Tunti sopii myös nuorelle joka haluaa aloittaa vetolajit koiran kanssa. Kaikki koirat kokoon katsomassa voivat harrastaa vetolajeja mikäli koira on perusterve. Koiran tulee olla kuitenkin saavuttanut lähes täysin aikuispaino ja koko.

Mukaan tarvitset koulutukseen paljon koiralle mielekkäitä makupaloja ja lelun koiran palkkaamiseen sekä vettä ja vesikupin. Tarvitset koiralle sopivat vetovaljaat, joustavan vetonarun sekä itsellesi vetovyön ja juoksemiseen sopivat varusteet. Vetovaljaita on kouluttajalla muutama lainaksi (Non stop freemotion koko 5 ja 6) sekä voit lainata kouluttajalta tarvittaessa vetovyön sekä liinan.
Harjoitteet tehdään yksitellen tai muutaman koiran ryhmissä riippuen koirakoista ja tavoitteista. Olemme kurssilla mahdollisimman paljon ulkona harjoittelemassa. Tarvittaessa halli on myös käytössämme mikäli sää yllättää tai koirakolle ulkona on vaikea vielä keskittyä tehtäviin.

Ensimmäinen tunti aloitetaan yhdessä hallissa ilman koiria ja käydään läpi kurssin kulku ja jokaisen koirakon tausta ja tavoitteet. Koirien tulee osata odottaa autossa ja omistajan kanssa ulkona omaa vuoroaan. Taukomatto tai muu on suositeltavaa jotta koiralle voidaan opettaa rauhallista taukokäyttäytymistä vuoroa odottaessa. Saat odottamisen ajaksi myös koiralle pieniä fysiikkaharjoitteita aktivomaan koiran kehoa ja tiivistämään yhteistyötä ennen omaa vetovuoroa.

Ennen koulutukseen tuloa koiralle olisi hyvä juottaa noin 3-5dl kädenlämpöistä vettä (pienille alle 20 kg koiralle vähemmän). Tee juotto mielellään noin 2h ennen harjoitusta. Mikäli juotto menee lähemmäs treenien alkua tai tehdään ihan alkeita, on sopiva määrä noin 1-2 dl. Veteen kannattaa sekoittaa hieman maistuvaa märkäruokaa tai raakaruokaa, jotta koiran saa paremmin juomaan.

Koiran ikä: pienet koirat n. 8 kk, keskikokoiset koirat n. 1-1,5v, suuret koirat n. 1,5-2v. Koiran tulee olla saavuttanut lähes täysin aikuiskokonsa.
Koiran taso: ensimmäistä kertaa kokeilevat, aloittelijat, jo hieman vetolajeja tehneet
Ohjaajan ikä: yli 15-vuotiaat (koiran tulee pysyä ohjaajan hallinnassa), olethan yhteydessä mikäli alle 15-vuotias lapsesi/nuoresi haluaa osallistua, voimme tällöin katsoa tapauskohtaisesti osallistumista.
Ohjaajan taso: kaikentasoiset - halutessasi voit aloittaa myös koiran kanssa harjoitteet kävellen

kesäkuu
heinäkuu